uutylaos.gif (28057 bytes)
 


Korihait janoaa ensimmäistä voittoaan
Pyrbasket Pohitullissa sunnuntaina

Korihait kohtaa sunnuntaina SM-sarjan viidennessä pelissä harjoituspeleissä kahdesti voittamansa Tampereen Pyrbasketin. SM-sarjassa Pyrbasket on tosin jo saavuttanut kaksi voittoa voitettuaan Huiman ja BC Jyväskylän kotonaan. Tappiot ovat tulleet Korihaiden tapaan Hongalle ja Vilppaalle.

Pyrbasket aina vaarallinen

Pyrbasket on vuosikausia ollut Korihaille paha vastustaja Pohitullissa. Valmentaja Jarmo Laitinen on saanut joukkueensa hurjaan pelivireeseen nimenomaan Pohitullissa. Pyrbasketin pelin sieluna ovat aina olleet hyvät jenkit. Tänä vuonna tuota jenkkikiintiötä täyttää legendaarisen Indianan yliopiston ja Bobby Knightin kouluttama Lynn Washington (197cm), joka oli Korihaiden kiikarissa kolme vuotta sitten. Tuolloin mies oli jo kirjoittamassa nimeään Korihaiden sopimuspaperiin, kunnes sai Japanista rahakkaan tarjoksen ja suuntasi kauas itään. Japanissa jenkki sitten viihtyikin peräti kolme vuotta. - Äärettömän fyysinen pelaaja, jota ei juoksupelissä voita kukaan, kehuu jenkkiään Jarmo Laitinen.

Pyrbasketin pelin mielenkiintoisina sieluina pelaavat nuoret takamiehet Mikko Niemi (18v) ja Antero Lehto (19v). Etenkin Antero Lehto on viime peleissä ollut suorastaan erinomainen. Takamies Tero Minetti on säestänyt nuorta tulevaisuuden kaksikkoa hyvin. Myös 195-senttinen Ville Selmgren on ollut alkukaudesta mainio tehden keskiarvokseen 14,3 pistettä. Viime kaudesta Pyrbasket menetti Lapualle I-divisioonaan Pietu Kätkän. Tilalle tuli Nokialta 195-senttinen sentteri Mikko Koivisto, joka on ollut syksyn sivussa kyynärpäävaivojen vuoksi. Viime kaudella Koivisto teki Nokian väreissä I-divisioonassa keskimäärin yli 20 pistettä.

Uusi jenkkisääntö yhdessä lupaavien takamiesten kanssa on vaikuttanut myös Pyrbasketin pelifilosofiaan. Entinen hurlumhei -joukkue pelaa tällä hetkellä organisoitua hyökkäsypeliä.

- Uusi jenkkisääntö on muuttanut pelityyliämme paljon. Pelaamme nyt huomattavasti organisoidummin, mitä aikaisempina vuosina, vahvistaa Jarmo Laitinen.

Korihait janoaa voittoa

Korihait kärsi kauden alussa kaksi niukkaa tappiota Hongalle ja Huimalle. Niitä on seurannut kaksi hieman suurempaa tappiota Vilppaalle ja vahvistuneelle LrNMKY:lle. Sunnuntaina Korihait lähtee kuitenkin hakemaan voittoa nälkäisenä. Pyrbasket onkin tämän syksyn ensimmäinen vastustaja Korihaille, joka pelaa ilman EU-pelaajaa, jotka ovat pääsääntöisesti olleet SM-sarjassa kansalaisuuden vaihtaneita jenkkejä.

- Tappiot tietysti syövät itseluottamusta. Nyt vain täytyy kaivaa esiin suuremmat sotakirveet ja lyötävä Pyrbasket. Opettelemme vielä SM-sarjan kovuutta ja haemme kiivaasti avausvoittoa. Uskon, että avausvoiton jälkeen saamme itseluottamuksen helposti oikealle tasolle, lupaa Gerald Lee.

- Nyt tarvitaan yleisön kovaa kannustusta. Yleisöä on ollut ensimmäisissä otteluissa mukavasti ja tunnelma on ollut hyvä. Nyt tarvitaan sitä kuudetta kenttäpelaajaa, jotta saadaan hieman lisää pontta evien alle, toivoo Lee.

- Neljän tappion jälkeen pitää olla hieman huolestunut. Luotan kuitenkin näihin poikiin ja heidän kykyihin pelata SM-sarjaa. Jotakin muutosta taktiikkaan on kuitenkin tulossa, lupaa Lee.

Korihait - Pyrbasket sunnuntaina kello 17 Pohitullissa, erotuomareina Juha-Pekka Orava ja Vesa Wikman.

17.10.2003 17.41.12Takaisin Tämän uutissivun alkuun

Otsikko.gif (293 bytes)

Uutisvihjeitä voit lähettää tai kertoa mielipiteesi meille sähköpostilla toimitus@vakkamedia.fi