uutylaos.gif (28057 bytes)
 


Wanhanajan markkinat sunnuntaina

Sunnuntaina 30.11. järjestetään Uudessakaupungissa jo kymmenennet niin yleisön kuin myyjienkin suosimat Wanhanajan markkinat. Alunperin Myllykadulta alkaneiden markkinoiden tapahtumapaikkana on jo kuudetta kertaa Rauhankatu ja Raatihuoneen tunnelmallinen pihapiiri. Markkinat avautuvat klo 12 ja myyntiaikaa on klo 17 asti. Tapahtuman järjestelyistä huolehtii Uudenkaupungin matkailutoimisto.

Kuva Matkailutoimisto
Kuva Matkailutoimisto

Myyjiä on tänä vuonna tulossa ennätysmäärä, yli 80 myyntikojua. Uudenkaupungin ja muiden Vakka-Suomen kuntien lisäksi myyjiä on tulossa myös mm. Turusta, Lemusta, Raisiosta, Vahdolta, Ulvilasta, Leväsjoelta, Kaasmarkusta ja kaukaisin jopa Hangosta asti.

Monenlaisten leivonnaisten ja käsitöiden lisäksi myynnissä on kuivakukkia, keramiikkaa, hernekeittoa, kalajalosteita, havukransseja, kauralyhteitä, himmeleitä, luutia, vihtoja, puusta valmistettuja autoja, nukenvaunuja, tallilyhtyjä ym., tiffany-lasitöitä, nalleja, olkipukkeja, poppanoita, yrttejä, jouluaiheisia koriste-esineitä ja paljon muita itse valmistettuja tuotteita. Tunnelmallisin koju palkitaan kunniakirjalla ja ilmaisella myyntipaikalla. Valinta pyritään järjestäjien taholta suorittamaan noin klo 13.00. Kunniakirja on nyt jaossa neljännen kerran. Aiempina vuosina sen ovat voittaneet v. 2000 Liisa Laine Lemusta, v. 2001 Auli Heikkala Uudestakaupungista ja v. 2002 Uudenkaupungin Soroptimistiyhdistys.

Matkailuoppaat pystyttävät Raatihuoneen yläkertaan jouluiseen tunnelmaan koristellun kahvilan. Kahvinsa voi nauttia kynttilän loisteessa, herkullisten kotona leivottujen leivonnaisten kera. Liike- ja virkanaiset myyvät lämmintä glögiä Raatihuoneen viereisessä vaakahuoneessa, josta juomansa voi siirtyä nauttimaan viihtyisään glögikellariin.

Paikalla on tietysti myös joulupukki ja Ugin S-Market on avustanut pukkia karkkien hankinnassa. Perheen pienimmille on luvassa poniajeluja ja talutusratsastusta. Nukketeatteri Piironginlaatikon "Seitsemän kiliä" esityksiä voi seurata Raatihuoneen piharakennuksessa, kuvataidekoulun tiloissa, tasatunnein klo 13, 14 ja 15 pientä pääsymaksua vastaan.

Ostosten ja kahvinjuonnin yhteydessä voi tunnelmaan virittäytyä myös musiikin avulla. Vakka-Suomen musiikkiopiston oppilaiden musisointia voi kuunnella yläkerran kahvilassa klo 12 ja 15 välillä. Jouluisen musiikin instrumentteina ovat piano, viulu, huilu ja harmonikka.

Kulttuurihistoriallisessa museossa, Ylinenkatu 11, avautuu joulunäyttely. Jouluruokien historian lisäksi näyttelyssä esittäytyvät erilaiset joulupöydät, joita ovat koonneet kaupungin matkailutoimisto, opetus- ja kulttuuritoimenjohtaja Inkeri Parviainen, lehtori Eva-Marjanna Nurmi ja Uudenkaupungin Soroptimistit. Markkinapäivänä näyttelyyn on vapaa pääsy klo 12-17. Myös Taidetalo Ars Aarrakseen on yleisöllä markkina-ajan vapaa pääsy.

Illalla voi jouluista tunnelmaa jatkaa Uudessa kirkossa klo 19.00 alkavassa Tiina Räsäsen ja Petri Hervannon joulukonsertissa. Konsertin järjestää Vakka-Suomen Nuorkauppakamari. 10 euron hintaisia lippuja voi ostaa ennakkoon kaupungin matkailutoimistosta.

Matkailutoimisto toivottaa kaikki tervetulleiksi tekemään mukavia ostoksia omaksi iloksi tai vaikkapa pukin konttiin sekä nauttimaan entisajan tunnelmasta.

Kartta Rauhankadun myyjistä (PDF-tiedosto) >>>

Kartta Raatihuoneen pihan myyjistä (PDF-tiedosto) >>>

25.11.2003 12.53.25


Takaisin Tämän uutissivun alkuun

Otsikko.gif (293 bytes)

Uutisvihjeitä voit lähettää tai kertoa mielipiteesi meille sähköpostilla toimitus@vakkamedia.fi