uutylaos.gif (28057 bytes)
 


Rouva Fortuna Lappeenrannan NMKY:n puolella

Korihait ja Lappeenrannan NMKY järjestivät sunnuntai-illalla yhden Pohitullin palloiluhallin klassikoista. LrNMKY voitti kahden jatkoajan jälkeen dramaattisesti 103-110 (90-90,79-79,48-34) onnistuen ratkaisukoreissa niin varsinaisen peliajan kuin ensimmäisen jatkoajankin viimeisillä sekunneilla. LrNMKY:n ehdoton ykkönen oli 42 pistettä ja 12 levypalloa merkkauttanut Pasi Riihelä. Korihaista kampoihin laittoi parhaiten William McFarlan 34 pisteellä ja peräti 20 levypallolla.

Korihaiden taktiikkana oli sunnuntaina kova vauhti. Isännät menivätkin nopeassa tahdissa jo 21-4 johtoon, ennen kuin Pasi Riihelä sai heittojuonesta kiinni. Riihelän kahdella kovalla kolmen pisteen korilla vieraat nousivat jo 23-14 lukemiin, kunnes Korihait nykäisi jälleen ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 28-16 lukemissa.

Toisella neljänneksellä Korihait jatkoi kovaa vauhtia. Robin Greyn näyttävillä ajoilla LrNMKY oli helisemässä. Jättiläismäisen Robert Reedin peliin tulo sekoitti kuitenkin Korihaiden peliä. Levypallot rupesivat jäämään vieraiden käsiin ja LrNMKY pääsi pelirytmiin kiinni. Jarno Nikula ja Pasi Kauha saivat jakson päätteeksi heittopelinsä kuitenkin uomiinsa ja tauolle mentiin Korihaiden johtaessa 48-34.

- Yritimme lähteä peliin pienellä viisikolla, mutta epäonnistuimme taktiikassa pahoin. Reedin kentälle tulo toi ryhtiä levypalloihin ja saimme otetta peliin, analysoi taktiikan muutosta LrNMKY:n käskijä Mika Turunen.

Kolmas jakso on yleensä ollut Korihaille vaikea ja niin se oli nytkin. Eteläkarjalaiset tulivat kori korilta lähemmäksi ja viimeistä erätaukoa vietettiin Korihaiden johtolukemissa 60-56. Viimeisellä neljänneksellä LrNMKY siirtyi ensimmäisen kerran johtoon lukemissa 62-63.

Ottelun loppuhetket olivat hermoja raastavaa jännitysnäytelmää Pasi Riihelä toi vieraat tasalukemiin 79-79 vain kahdeksan sekuntia ennen loppua. Korihaiden aikalisän jälkeen punotut kuviot toivat heittopaikan Jarno Nikulalle, jonka heitto meni ohitse. Mika Pitkäranta sai hyökkäyslevypallon ja pääsi heittämään: pallon kiersi renkaasta ulos pomppien ja ensimmäinen jatkoaika oli tosiasia.

Jatkoajan aluksi LrNMKY meni 79-83 johtoon. Korihait nousi peliin mukaan ja 1:30 ennen loppua William McFarlan nosti Korihait ensimmäistä kertaa jatkoerässä johtoon lukemissa 87-85 onnistuneella kahden pisteen korilla sekä virheestä seuranneella vapaaheitolla. Pasi Riihelä onnistui toisessa päässä vain yhdessä vapaaheitossaan ja Jarno Nikula siivitti Korihait jo 89-86 johtoon.

Minuutti ennen loppua Wiliam McFarlan heitti molemmat vapaaheittonsa ohi. Vesa Vuorinen haki toisessa päädyssä puolustuslevypallon ja hankki virheen vieraille. Vesa loukkasi tilanteessa kuitenkin kätensä ja Gerald Lee laittoi kentälle joukkueen parhaan vapaaheittäjän Pasi Kauhan. Ensimmäisen vapaaheitto sisään ja toinen yllättäen ohi: 90-86. Andre Foreman nosti LrNMKY 31 sekuntia ennen loppua lukemiin 90-88. Korihait ei saanut koria seuraavassa hyökkäyksessä ja Jaakko Karhu heitti summerin soidessa LrNMKY:n toiselle jatkoajalle tilanteen ollessa 90-90.

Toiselle jatkoajalle LrNMKY joutui ilman vaihtomiehiä, sillä yhdeksällä pelaajalla matkassa ollut lappeenrantalaisjoukkue oli menettänyt ensimmäisen 45 minuutin aikana jo neljä miestä ulos virhetilin täyttymisen vuoksi. Urheasti taistellut LrNMKY lähti rohkealla taktiikalla ratkaisemaan peliä.

- Taktiikkana oli, että ratkaisut tulevat Pasi Riihelän ja Andre Foremanin käsistä. Jaakko Karhun rooli oli hakea levypallot, selvitti Mika Turunen.

Toisella jatkoajalla Korihait nousi vielä 95-94 lukemissa johtoon, mutta Pasi Riihelä ja Andre Foreman siirsivät vieraat 95-98 johtoon. Ratkaisevan kolmen pisteen korin ja vieraat 95-101 johtoon heitti Jarno Laukkanen kaksi minuuttia ennen loppua.

Korihaiden pelaajilla oli käsky haastaa neljän virheen rasittamia Andre Foremania ja Pasi Riihelää. Hyvästä yrityksestä huolimatta vain Pasi Riihelä joutui kaksikosta jättämään kentän vasta puoli minuuttia ennen loppua viidennestä virheestä LrNMKY:n johtaessa 98-106. William McFarlan laittoi molemmat vapaaheitot sisään ja lukemiksi 100-106. Andre Foreman onnistui vain toisessa vapaaheitossaan ja Pasi Kauha toi Korihait kolmosellaan 103-107 lukemiin 14 sekuntia ennen loppua. Jaakko Karhu heitti ensimmäisen vapaaheiton sisään ja jälkimmäisen ohi, mutta haki hyökkäyslevypallon ja Lassi Tuovi pääsi nostamaan tyhjiin loppulukemat 103-110 summerin soidessa.

- Ottelu oli ihan hyvä, mutta voitto jäi saamatta. Taktiikkana oli juosta ja pitää kovaa vauhtia. Hävisimme levypalloissa Reedin ollessa kentällä ja 22 menetystä auttoivat Lappeenrantaa voittoon, harmitteli ratkaisua Korihaiden Gerald Lee.

- Pienet asiat ratkaisivat tänään, tiivisti Lee asian, jonka kaikki varmasti huomasivat.

Lappeenrannan NMKY:n valmentaja Mika Turunen oli helpottunut voitosta.

- Alun taktiikan vaihtamisen jälkeen pääsimme peliin mukaan. Pasi Riihelä näytti tänään, miksi miehen ammatti on koripalloilija. Joukkueelta huikea suoritus nousta voittoon täällä Uudessakaupungissa, joka ei todellakaan ole helppo paikka pelata, kehui omiaan Mika Turunen.

Pasi Riihelä oli loistava vauhtiin päästyään. Ensimmäiset viisi minuuttia mies oli varjojen mailla, mutta kun heittopeli aukesi, ei miehelle tuntunut pysäyttäjää löytyvän. Pohitullin yleisön hampaisiin Pasi Riihelä tosin joutui toisella neljännekselle filmattuaan Robin Greylle virheen. Seuranneista kolmesta vapaaheitosta Pasi Riihelä heitti kaikki ohitse Pohitullin täyden katsomon huutaessa suoraa kurkkua. Hetkeä myöhemmin Pasi Riihelä heitti vielä neljännenkin vapaaheiton ohitse, mutta sen jälkeen heittopeli loksahti kohdalleen. Vaikka prosentit joukkueen kapteenilla olivatkin heikot (2p 41,2%, 3p 38,9%), onnistui joukkueen mies aina kriittisillä hetkillä kannattamaan joukkuetta. Andre Foreman taituroi korille ajoilla ja vapaaheitoilla 26 pistettä. Robert Reed nosti 16 pistettä ja haki 11 levypalloa.

- Saimme muutaman helpon korin Robert Reedin kautta uudella hyökkäyskuviolla, paljasti Mika Turunen.

Korihaiden ykkönen oli William McFarlan. 34 pisteen ja 20 levypallon lisäksi jenkki vapautti joukkuetoverinsa viidesti vapaaseen korinteko paikkaan. Robin Grey oli avauspuolikkaalla hyvä tehden 16 pistettä. Jatkossa pistesarake kasvoi vain neljällä. Levypalloja kimmoisa saksalainen haki yhteensä kymmenen. Jarno Nikula teki 19 pistettä ja Pasi Kauha 13. Mikko Jalonen väläytti muutaman kerran ajoillaan. Marko Vehniäinen oli puolustuksessa hyvä, mutta joutui seuraamaan Robin Greyn kanssa ottelun ratkaisuhetkiä sivusta virhetilin täyttymisen vuoksi.

Tilastollisesti ottelu oli varsin kummallinen. Erotuomarit jakoivat ottelussa yhteensä 63 virhettä, joista heitettiin 77 vapaaheittoa. LrNMKY heitti ottelussa yhteensä 102 pelitilanneheittoa Korihaiden 73 heittoa vastaan. Levypalloja ottelussa merkittiin huikeat 109 kappaletta!

Ottelun ratkaisu nähtiin tilastollisesti menetyksissä. Korihailla oli 22 menetystä Lappeenrannan NMKY:n yhdeksää vastaan. Myös LrNMKY:n 24 hyökkäyslevypalloa Korihaiden 45 puolustuslevypalloa vastaan olivat myrkkyä Korihaille.

Korihait pisteet/levypallot: Nikula 19/7, Pitkäranta 3/2, Vuorinen 4/1, Jalonen 5/2, Kauha 13/2, Grey 20/11, McFarlan 34/20, Vehniäinen 2/4, Saaristo 3/0 1p 72,5%, 2p 58,3%, 3p 24,0%, 52 levypalloa, 22 menetystä, 6 riistoa, 2 torjuntaa, 10 syöttöä, 31 virhettä

LrNMKY pisteet/levypallot: Laukkanen 3/2, Reed 16/11, Mikkola 2/2, Hagman 5/6, Riihelä P, 42/12, Tuovi 5/1, Riihelä T 6/2, Karhu 5/4, Foreman 26/12 1p 56,8%, 2p 43,1%, 3p 29,7%, 57 levypalloa, 9 menetystä, 9 riistoa, 1 torjunta, 3 syöttöä, 32 virhettä

Keskiviikkona Korihait kohtaa kotonaan todellisessa neljän pisteen ottelussa neljän pisteen päässä olevan ja suoran säilyjän paikalla olevan Tampereen Pyrbasketin. Ottelu alkaa Pohitullissa kello 18.30.

Tom Westerholm

19.1.2004 7.06.13


Takaisin Tämän uutissivun alkuun

Otsikko.gif (293 bytes)

Uutisvihjeitä voit lähettää tai kertoa mielipiteesi meille sähköpostilla toimitus@vakkamedia.fi