uutylaos.gif (28057 bytes)
 


Vehmaalla paljastettiin uusi patsas

Vehmaalla kunnantoimiston pihalla paljastettiin uusi punagraniittinen patsas, jonka on suunnitellut Jarkko Roth. Patsaan nimi on Oravanpyörä. Patsas on osa EU-tuettua Punainen lanka -hanketta. Tilaisuudessa puhui valtuuston I varapuheenjohtaja Pekka Heinomäki. Myös Tuula Amberla esiintyi tilaisuudessa.

Kunnantoimiston läheisyydessä on jo ennestään Jussi Vikaisen suunnittelema Kivestä noussut -patsas. Lähistöllä Margareta-kodin vieressä on myös Jarkko Rothin Yhdessä eteenpäin patsas.

26.8.2004 19.49.39


Uusikaupunkilaiset kolaroivat Laitilassa

Uusikaupunkilaismiehen ohjaama auto ajoi Laitilassa valtatie 8:lla Koveronnummentien risteyksessä pysähtyneen auton perään. Uusikaupunkilaisen naisen ohjaama auto oli pysähtynyt keskiviivan viereen kääntyäkseen vasemmalle Koveronnummentielle. Peräänajon johdosta naisen auto siirtyi parikymmentä metriä eteenpäin.

Autoissa olleet neljä henkilöä loukkaantuivat. Heistä yksi toimitettiin keskussairaalaan ja kolme terveyskeskukseen.

26.8.2004 19.49.39


Kortiton uusikaupunkilainen ajoi humalassa

Torstaina kello 13.30 aikaan uusikaupunkilainen mies puhalsi Laitilassa valtatie 8:lla törkeän rattijuopumuksen lukeman 1,90 promillea. Ajokortiton mies oli liikkeellä katsastamattomalla autolla.

26.8.2004 19.49.39


Osuuspankin kasvu asuntolainavetoista

Vakka-Suomen Osuuspankin luotonanto kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 4,4 %. Kasvun painopiste oli selkeästi asuntoluotoissa. Uusista luotoista 45 % eli 14,5 miljoonaa euroa oli asuntolainoja. Talletukset ja muu varainhankinta nousivat 178 miljoonaan euroon; kasvua vuodenvaihteesta 2,9 %.

Pankin liikevoitto oli katsauskaudelta 1,5 miljoonaa euroa. Koko vuoden liikevoitto muodostuu edellisvuotta paremmaksi, jos toimintaympäristössä ei tapahdu odottamattomia muutoksia loppuvuoden aikana, toimitusjohtaja Juha-Pekka Nieminen uskoo.

Lue lisää >>>

26.8.2004 19.11.38


Kansalaisopiston syyskausi alkaa

Ilmoittautuminen Uudenkaupungin kansalaisopiston syyskauden kursseille alkaa ensi maanantaina kello 17 - 19 Pohitullin koululla. Myös puhelin- ja netti-ilmoittautumisia otetaan vasta maanantaista kello 17 alkaen.

Taideaineet laajalti ymmärrettynä on opiston suurin ryhmä ja seuraavana ovat käden taidon aineet. Syyslukukaudella on yhteensä 207 perustoiminnan kurssia. Määrää ovat nostaneet mm. bändikerhojen siirtyminen kulttuuritoimistosta kansalaisopiston toiminnoiksi.

Lue lisää >>>

26.8.2004 15.40.24


Heidi Klubb nuoriso-ohjaajaksi Ukiin

Uudenkaupungin nuoriso-ohjaajan toimeen on valittu Heidi Klubb Jyväskylästä. Hänen kieltäytymisensä varalle vapaa-aikalautakunta valitsi Susanna Ihalaisen Keravalta.

Toimeen oli 10 hakijaa, joista seitsemällä oli nuoriso-ohjaajan kelpoisuus.

26.8.2004 15.36.04


Ei vapaalippuja eläkeläisille
uimahalliin ja kuntosaliin

Vapaa-aikalautakunnan mielestä ei ole tarkoituksenmukaista laajentaa eläkeläisten vapaa-lipputoimintaa valtuutettu Pertti Haverisen aloitteessa tarkoitetulla tavalla. Aloitteessa esitettiin eläkeikäisille vapaalippuja uimahalliin ja kuntosaliin.

Lautakunnan mukaan jo nyt esim työkyvyttömyyseläkkeellä tai yksilöllisellä varhaiseläkkeellä olevat saavat vapaa-kortin, joka oikeuttaa rajattomasti ilmaiseen uintiin ja saunomiseen kerran viikossa torstaisin kuntosaliliikuntaan.

26.8.2004 15.36.04


Raimo Häyrisen meritauluja näkee lauantaina ja sunnuntaina maksutta

Taidetalo Ars Aarraksessa on koko kesän ollut näyttely Katso horisonttihin -merellisiä maalauksia toimittaja Raimo "Höyry" Häyrisen kokoelmista. Ensi lauantaina ja viimeisenä näyttelypäivänä sunnuntaina näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttely on tällä viikolla avoinna joka päivä kello 11-17.

Esillä on 46 teosta mm. seuraavilta taiteilijoilta: A. Bock, A. Edefelt, E. Danielson-Gambogi, A. Lundahl, N. Lehto, V. Soldan-Brofeldt. Lisäksi näyttelyssä on kolme Raimo Aarraksen työtä ja isokokoinen Olavi Juutilaisen taulu Parkkilaiva Nystad.

Taidetalo Ars Aarras sijaitsee samassa korttelissa kuin Bonk-museo, sisäänkäynti on Sairaalakadun puolelta. Kesän näyttelyn järjestelyistä ovat vastanneet kulttuuri- ja matkailutoimisto.

26.8.2004 10.20.56


Kortiton autoili huumeessa

Torstain vastaisena yönä kahden aikaan poliisi pysäytti Koulukadulla autolla liikkuneen uusikaupunkilaismiehen, joka vaikutti humalaiselta. Puhalluskoe osoitti kuitenkin nollalukemaa. Mies toimitettiin huumeiden selvittämiseksi pikatestiin, joka osoitti amfetamiini- ja kannabisjäämiä. Mies myönsi käyttäneensä amfetamiinia.

Autossa oli väärät rekisterikilvet, eikä miehellä ole ajokorttia. Autossa oli lisäksi sorkkarautoja, vasaroita, pihtejä ym. murtoihin soveltuvia työkaluja

26.8.2004 9.04.57


Perämoottori viety Yksikoivun rannasta

Pieni 4 hv Thomos.merkkinen perämoottori on viety Ykskoivun rannasta. Varkaus on tapahtunut parin viikon sisällä.

26.8.2004 9.04.57


Tuulivoimapalo johtui jarruviasta?

Sunnuntaina riehunut tuulivoimalapalo sai todennäköisesti alkunsa voimalan jarrutusjärjestelmän vioittumisesta, kertoo Turun Sanomat. Mahdollisena pidetään edelleen myös palon alkamista joko generaattorista tai kytkinlaitteistosta.

Voimala on päätetty korjata. Konehuone joudutaan uusimaan, samoin siivet ja ehkä tornin ylin osa. Korjaussumman maksaa ilmeisesti valmistajan vakuutusyhtiö. Voimalan arvellaan tuottavan sähköä ensi vuoden puolella.

26.8.2004 7.32.33


Laitilalaiselle vankeutta ampumisesta

Porilaisessa ravintolassa helmikuussa porilaismiestä reiteen ampunut laitilalainen mies tuomittiin kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen, kertovat torstain lehdet. Tuomion sai myös laitilalaisen kanssa ravintolakahakkaan osallistunut uusikaupunkilainen 36-vuotias mies. Hän sai vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistuksen.

26.8.2004 7.32.33


Vuoden 2003 lehtikuvia Nordeassa

Nordean Uudenkaupungin konttorissa on tämän ja ensi viikon ajan esillä Vuoden lehtikuvat 2003 -kilpailun parhaimmistoa. Vuoden lehtikuva 2003 on Helsingin Sanomien kuvaajan Markus Jokelan "asemarkkinat Bagdadissa". Vuoden uutiskuva puolestaan on Timo Jalosen "Eronpyyntö", joka kuvaa Anneli Jäätteenmäen eronpyyntöä Tarja Haloselle.

Näyttely on esillä Nordean toisessa kerroksessa. Ensi viikon jälkeen näyttely siirtyy Nordean Laitilan konttoriin.

26.8.2004 7.32.33


Hirvikolari Ihodessa

Keskiviikkona kello 5.30 hirvi juoksi valtatie 8:lla Pyhärannan Ihodessa uusikaupunkilaismiehen ohjaaman auton eteen. Kuljettaja sai haavan päähänsä ja hänet toimitettiin terveyskeskukseen. Auto vaurioitui hinauskuntoon ja hirvi kuoli.

26.8.2004 7.32.33


Takaisin Tämän uutissivun alkuun

Otsikko.gif (293 bytes)

Uutisvihjeitä voit lähettää tai kertoa mielipiteesi meille sähköpostilla