![]() |
Nammon Works konepajan tuotanto
Leppävirralta Uuteenkaupunkiin siirtyvän konepaja Nammon Works Oy:n hallityöt ovat sujuneet Orivolla hyvin. Keskiviikkona halliin tuotiin viimeinen iso puristin, jonka jälkeen hallin katon rakentamista voidaan jatkaa. Kaupungin rakennuttaman hallin kokonaiskustannus on 1,93 milj. euroa ilman arvonlisäveroa. Hallin rakentaa KVR-urakkana Rakennus-Salama Oy. Noin 2275 neliön suuruisen hallin lattian valutyöt alkavat ensi viikolla.
|
![]() Viimeinen suurista katon kautta asennetuista puristimista tuotiin keskiviikkona. |
![]() |
Nammon Worksin tuotannosta suurin osa menee puolustustarvikkeita valmistaville yrityksille. Tästä tuotannosta Nammon ei saa kertoa tarkempia tietoja. Lisäksi yhtiö on jo pitkään valmistanut mm. lämmönvaihtimien levyjä kalantilaiselle Vahterus Oy:lle. Yhteistyö laitilalaisen Navalin kanssa on myös alkamassa.
Halliin on siirretty viisi isokokoista puristinta, jotka piti siirtää ennen hallin katon valmistumista. Satamaan on varastoituna lisäksi 14 rekkalastillista tavaraa odottamassa hallin lattian ja seinien valmistumista. Tammikuun puolivälin paikkeilla Leppävirralta tullaan vielä siirtämään tuotantoon liittyvää tavaraa 70 - 80 rekkalastillisen verran.
Kuljetuksista vastaa Pekkaniska-niminen yritys ja purku- sekä asennustöistä Sahala Oy. Mm. suurin puristin painoi 92 tonnia, ja se piti siirtää purettuna. Silti suurimmalle siirretylle osalle jäi painoa 48 tonnia. Puristimet on sijoitettu 3,0 - 3,5 m syvään monttuun. Suurimpien puristimien korkeus on 8 m vaiheilla.
"Puristusvoimaakin on 2000 auton painon verran. Puristin maksaa kaksi kolme kertaa hallin kustannuksen verran", toimitusjohtaja Veli-Matti Wesslin Nammon Works Oy:stä sanoo.
Hän kertoo, että uusiakin koneita tulee ensi vuonna hankittavaksi. Wesslin on itse myös muuttamassa Uuteenkaupunkiin. "Ykskoivusta on varattu tontti", hän kertoo.
Konepajan Uuteenkaupunkiin tuloon on Wesslinin mukaan vaikuttanut kaupungin nopea toiminta, josta byrokraattisuus on kaukana. Myös työvoimatoimisto ja TE-keskus saavat häneltä kehuja.
Halli rakennetaan KVR-urakkana, jolloin Rakennus-Salama Oy on huolehtinut myös mm. suunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelun on tehnyt porilainen PPTH-Engineering Oy.
"Aikataulu on kireä ja talven varhainen tulo saattaa aiheuttaa lisäongelmia", toimitusjohtaja Antero Salama Rakennus-Salama Oy:stä sanoo. Aikataulussa kuitenkin ollaan. Kohteen rakennusajaksi jää käytännössä vain noin 4,5 kuukautta ja suunnitteluineenkin vain noin 5,5 kuukautta.
24.11.2004 14.12.29
![]() |
Uutisvihjeitä voit lähettää tai kertoa
mielipiteesi meille sähköpostilla |