Maaseudun elämä ja työt tutuksi kaupunkilaisille
Maaseudun rauhaa ja hiljaisuutta kaipaa kaupungissa uraa tekevä…. Luontopolkuna vaikka pellonlaitaa kiertävä kasvien tuntemusta lisäävä reitti, ilman laavua, elämyksiä aistein antaen…Lapset rakastavat kotieläinpihoja…. Ruokapalveluja paikkakunnan tapaan voi tarjota lähistöllä sijaitseva pitopalveluyritys…. Kaupunkilaisperhe haluaa osallistua maatilan töihin…
Maatilamatkailulla ovat lähes rajattomat mahdollisuudet vaikuttaa kaupunkilaisten mielikuviin. Parhaita tapoja on kokea ja tehdä itse. Tietämättömyyden takia saattaa moni kaupunkilaisnuori päätyä vegaaniksi tai turkisten vastustajaksi. Aiheuttaen jopa vahinkoa muille, mutta erityisesti itselleen.
Maatalousyrittäjiltä tulleiden vinkkien ja palautteiden perusteella Vakka-Suomen Kehityskeskus järjestää "MAATILALOMA" - seminaarin keskiviikkona 15.6.2005 Rautilan Monitoimikeskuksessa.
Päivään on saatu todella mielenkiintoisia ja laadukkaita luennoitsijoita. Pääsihteeri Raija Ruusunen Maaseutumatkailun teemaryhmästä kertoo maatilamatkailun tuotteistamisesta. "Aavan meren tuolla puolen" - hankkeen maatilavierailuista tekee selkoa toiminnanjohtaja Maija Kaijanmäki Lomalaidun ry:stä. Hanke keskittyy maaseutumatkailutuotteiden kehittämiseen ja markkinointiin.
Mm. Tanskassa ja Ruotsissa on todella suosittu kaupunkilaisperheiden toimintalomat, jossa vieraat osallistuvat maatilan töihin. Ruotsin maatilamatkailun vaiheita projektin aloittamisvaiheessa mukana olleena selvittää kulttuurijohtaja Atte Laine Kaukolan Kartanosta, Laitilasta.
Mitä kaikkea on maatilamatkailuyrittäjyys? Yrittäjän näkökulman tuo seminaariin Tarja Blomqvist Gesterbyn tilalta Ahvenmaalta. Päivän päätteeksi projektipäällikkö Sonja Stenman esittelee Virkistysverkko - hankkeen.
Seminaari on tarkoitettu maatilamatkailuyrittäjille sekä siitä kiinnostuneille. Aloittamisen kynnyksen madaltamiseksi on seutukunnassa erilaiset matkailua tukevat hankkeet, olemassa oleva verkosto sekä Kehityskeskuksen neuvontapalvelut tukien hakuun.
Ilmoittautumiset ma 6.6. mennessä Vakka-Suomen Kehityskeskukseen, puh. (02) 842 8760,
040 - 541 8030 tai oili.vainio@vakka-suomi.com
27.5.2005 17.18.26