ylaos.gif

Pesuhuoneremontti

Vuonna 1965 valmistuneen omakotitalomme saunan pesuhuoneen lattialämmitys rikkoontui 23.10.2007. Silloin huomattiin, että alapuolella olevan kattilahuoneen katosta tippui vettä. Vuoto saatiin heti loppumaan sulkemalla tarvittavat hanat.

Lattialämmityksen putki oli uusittu v. 1983. Silloin oli edellinen vesivahinko, kun alkuperäinen kupariputkesta tehty lämmitys oli rikkoontunut.

25.10.2007 sovittiin Ari Lehtosen kanssa, että hänen firmansa Rakennus Lehtonen Oy hoitaa korjauksen. Myös vakuutusyhtiön edustaja kävi Markku Rostén kävi toteamassa tilanteen ja lupasi tehdä vahinkoilmoituksen. Ikäalennuksesta huolimatta tultaisiin ehkä jotakin korvausta saamaan. Alakuvissa lähtötilanne.Työ pääsi alkuun 14.11.2007, jolloin ensin purettiin seinäpaneelit. Myös alakertaan johtavien portaiden takia rakennettu "laatikko" purettiin. Nämä kuvat vasemmalla ovat ensimmäiseltä työpäivältä.
Ensimmäisenä työpäivänä vanhat seinäpaneelit saatiin saatiin kaikki pois. Myös lattian päällysteestä osa saatiin puretuksi (kuvat vasemmalla).

Työssä oli aluksi yksi mies.


Toisena työpäivänä
pesuhuoneen lattia
saatiin puhtaaksi (kuva vasemmalla).
Toisen työpäivän iltana pesuhuoneen seinät oli jo suurelta osin päällystetty kipsilevyllä (kuva vasemmalla).

Kolmantena työpäivänä alakerran portaiden edellyttämä laatikko valmistui; samoin kaikki seinien ja laatikon levytykset (kuvat vasemmalla ja oikealla).

Neljäntenä työpäivänä tehtiin pesuhuoneen lattian eristeet ja raudoitus (kuvat vasemmalla).
Neljäntenä päivänä (kuvat oikealla) työohjelmassa oli myös pukuhuoneen muovimatolla päällystetyn puulattian purkaminen ja eristeiden poisto. Eristeet olivat putkivuodon jäljiltä kosteita. Näkyviin tuli suuri määrä putkia, joista käytössä ovat enää musta pesuhuoneen viemäriputki ja kartongilla päällystetyt lämpöputket. Muut poistettiin työn edetessä.

Viidentenä työpäivänä (yläkuvat) putkimiehet asensivat uudet lämpöputket. Pesuhuoneen lattia saatiin valetuksi. Myös pukuhuoneen lattia saatiin eristeistä ja ylimääräisistä putkista puhtaaksi ja lattian koolaus alkoi.

Kuudentena työpäivänä 21.11.2007 laatoitettaviin seiniin ym. vedettiin vesieriste"maali" kahteen kertaan. Pukuhuoneen lattiaremontti eteni kuvan osoittamaan vaiheeseen (kuvat vasemmalla).

Seitsemäntenä työpäivänä 22.11.2007 alkoi pesuhuoneen laatoitus. Puoleen päivään mennessä työ oli edennyt jo vas. olevan kuvan mukaiseen vaiheeseen.

Illalla pesuhuoneen laatoitus oli seinien osalta melkein valmis (kuva keskellä). Pukuhuoneen lattian levyt melkein kokonaan paikalla (kuva oikealla). Myös saunan ovi oli paneloitu uudelleen.


Perjantaina 23.11.2007 (kahdeksas työpäivä) laatoittaja jatkoi työtään. Seinien ja "laatikon" laatoituksen osalta työ jäi hieman kesken (kuva äärimmäisenä vasemmalla).

Pukuhuoneen lattian levytys saatiin valmiiksi. Sen puolen miehet olivat työssä vain osan päivää (kuva vasemmalla).


Maanantaina 26.11.2007 (9. työpäivä) laatoittaja oli työssä parisen tuntia panemassa pesuhuoneen lattiaan tasoitteen. Tiistaina 27.11.2007 (10. työpäivä) pesuhuoneen lattiaan vedettiin (kahteen kertaan?) vesieriste.

Keskiviikkona 28.11.2007 (11. työpäivä) pesuhuoneen lattia saatiin laatoitetuksi (kuva vas.). Vielä tulee sitten saumaus. Pukuhuoneen lattia on myös vielä kesken, samoin porraslaatikon alapuolinen vuoraus.

Torstaina 29.11.2007 (12. päivä) laatoitus saumattiin (kuva oikealla).

Lattialämmitykseen ei saa panna lämpöä päälle ennen kuin seitsemän vuorokautta on kulunut. Senkin jälkeen lämmön nosto tulee aloittaa erittäin varovasti.


Perjantaina 30.11.2007 (13. työpäivä) laatoittaja veti pesuhuoneessa kulmat yms. silikonilla. Pukuhuoneeseen pantiin muovimatto. Molempien huoneitten puiset lattia- ja karmilistat yms. asennettiin.

Tilattiin pesuhuoneeseen lasinen (himmeä) 40 cm suihkuseinä. Suihku tullaan sijoittamaan vastakkaiselle seinälle verrattuna alkuperäispaikkaa.


Maanantaina 3.12.2007 vietiin pihalta pois jätelava, joka on ollut siinä remonttityön alusta saakka. Tämä kuva on otettu jo 24.11.2007.

Muuten odotellaan nyt lähinnä työn kuivumista, jotta lämpö voidaan panna päälle.


Keskiviikkona 5.12.2007 putkimiehet kävivät asentamassa suihkun ja kytkivät lattialämmityksen päälle.

Perjantaina 7.12.2007 oltiin saunassa ensimmäisen kerran remontin jälkeen.

Vesivahingon sattumisesta oli kulunut 45 päivää eli noin 1½ kuukautta. Remonttityön alkamisesta oli kulunut 23 päivää.

Viimeisenä työnä asennettiin 10.12.2007 40 cm leveä suihkuseinä pesuhuoneeseen ja "porraslaatikon" alapuoli eristettiin ja päällystettiin.

Perjantaina 14.12.2007 Ari Lehtonen kävi katsomassa firmansa työn jälkeä. Kaikki OK.

28.12.2007: Kaikki laskut ovat ilmeisesti tulleet. Kustannukset nousivat yhteensä noin 7.450 euroon, jossa työn osuutta on noin 5.240 euroa ja tarvikkeita yms. noin 2.510 euroa. Vakuutuksesta saataneen jotakin, vaikka ikävähennys "puree" aika paljon. Verotuksessa tullaan aikanaan saamaan kotitalousvähennyksenä myös jonkinlainen korvaus.

 10.1.2008 tilille oli tullut Lähivakuutuksen vakuutuskorvaus. Se oli suurempi kuin osasimme odottaakaan. Kyllä vakuuttaminen oli kannattanut!

 
Päivitetty 14.01.2008 21:27